Поиск по этому блогу

суббота, 6 января 2018 г.

Йде до нас колядочка

Напередодні Різдва у бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки зібралися постійні читачі, «зачаровані діти», вихованці табору «Сонечко», щоб познайомитися з традиціями різдвяного свята.
До нього готуються і дорослі і діти: прибирають чисто свою оселю, подвір’я, печуть калачі, варять кутю та вчать колядки.






Наші читачі дуже старалися і всі у цьому переконалися. Діти колядували: Азамат вивчив «Нову радість…», Назар – «Коляд, коляд, колядницю», а Максимчик виготовив зірку. Потім всі разом готували стіл – клали сіно, часник, гроші, застеляли рушником, а ще наголосили, що треба поставити 12 пісних страв. Серед них обов'язково повинна бути кутя, яку готують з пшениці та спеціального сиропу, в якому є рідкий мед, мелений мак, родзинки та горіхи. Ось чому переддень Різдва в Україні називають Святвечором, або інколи - Святою вечерею.

  



А яке Різдво без вертепу? Так був і вертеп, а створили його діти у вигляді пальчикового театру. Тепер кожен зможе своїм рідним та друзям переповісти історію народження маленького Ісуса.


А ще вивчили нову коляку, щоб було з чим іти колядувати.



Із Різдвом Христовим

Ми щиро вітаєм,

Щастя і здоров’я

Ми усім бажаєм!

Нехай віра в серці

Кожного засяє,

Матір Божа з неба

Усіх привітає!

Источник: http://news.library.kherson.ua/2018/01/blog-post_5.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий