Поиск по этому блогу

вторник, 6 марта 2018 г.

Семінар для батьків

4 березня відбувся навчально-практичний семінар «Аутична дитина в школі», «Статеве виховання дітей з особливими освітніми потребами». Цей захід був у рамках цільової програми «Національний план дій з реалізації Конвенції про права інвалідів на період до 2020 року» та спільно з Фондом «Дитина з майбутнім».

Дуже дякуємо нашим друзям - церкві "Живой Родник" та Віктору Марухіну - за можливість проведення заходу на території церкви та за технічну підтримку.




Семінар відбувся за підтримки «Stichting «Lokal Care», представником якого є Тетяна Володимирівна Шрётер. Цей фонд засновано нідерландцями, пересічними громадянами, які зі своїх доходів створили фонд. Фонд отримав відзнаку королеви Великобританії. Принцип цього фонду є «Надати вудку для вирішення проблеми". З 2008 року у м.Херсоні цей фонд надає вагому підтримку дітям з вадами слуху, а також сім’ям та дітям з особливостями, які потрапили в складну нестандартну ситуацію.


Теми семінару:  

1. «Аутична дитина в школі» (спікер Ірина Сергієнко, Фонд «Дитина з майбутнім») 

2. «Статеве виховання дітей з особливими освітніми потребами» (спікер Наталя Мірошник, практикуючий логопед-дефектолог, керівник «Аутизм – Зачаровані Діти Херсон»).

Велика подяка за благодійну допомогу спікеру Ірині Сергієнко (Фонд «Дитина з майбутнім»). Матеріал семінару для батьків викладений доступно, зрозуміло, професіонально та з розумінням проблеми сімей, які виховують дітей з РАС.




Друга тема семінару була дуже важлива для сімей, які виховують дитину-підлітка з особливими потребами. Велика подяка спікеру Наталі Мірошник, яка пройшла курс навчання зі статевого виховання дітей з особливими потребами. На семінарі розглядалися питання, які дуже турбують батьків: статевий розвиток дітей, фази зміни тіла, коли потрібно починати розмову з дитиною, як реагувати батькам на поведінку в пубертатний період.

Велика подяка фонду «ЗАХИСТ», Польській Ларисі Михайлівна, за технічну підтримку. А також велика подяка нашим батькам, які допомагали в організації та проведенні семінару.


Комментариев нет:

Отправить комментарий