Поиск по этому блогу

воскресенье, 1 апреля 2018 г.

ПРО ДИТИНСТВО – ПО ДОРОСЛОМУ

Так називався захід, який провели у формі відвертого діалогу у Херсонській обласній дитячій бібліотеці імені Дніпрової Чайки працівники відділу естетичного виховання для батьків «зачарованих дітей». 
Відкрила захід заступник директора Крижановська Ольга, яка привітала присутніх та повідомила, що бібліотечні працівники завжди творчо відносяться до роботи і намагаються запрошувати в стіни книгозбірні цікавих людей, які потім стають відданими друзями бібліотеки. 

Завідувачка відділу естетичного виховання Ракша А.Б. розповіла, що бібліотека півтора роки тому на прохання батьків «зачарованих дітей» почала проводити роботу з їх дітьми, крок за кроком долаючи побоювання батьків цих дітей щодо їх адаптації у колективі. Та з часом діти звикли до своїх друзів і щотижня приходять з батьками у бібліотеку, де вчаться читати, розповідати, малювати, співати, танцювати, клеїти, виготовляти різноманітні поробки з картону та паперу та інше. 
Всі присутні запрошені батьки, директор Херсонського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю О.Ракша та працівники бібліотеки із цікавістю і великим інтересом слухали головну гостю заходу, спеціаліста із закордонним досвідом у галузі медицини, психіатрії, нейрофізіології Алісу Фогель. 

Аліса Олександрівна, мати трьох дітей, із свого практичного досвіду роботи в Швейцарії та Німеччині, розповіла про нинішню систему роботи у цих країнах з людьми, які мають свої психічні властивості розвитку. Там, за кордоном, усіх людей сприймають як фізично здорових із окремими особливостями розвитку. Тому розповіла, як із дітьми і дорослими пацієнтами вона проходила курси психічного та фізичного становлення цих людей, якими методами та засобами намагалась адаптувати їх у соціум. Вона звернула увагу батьків «зачарованих дітей» на необхідність чіткого розуміння особливостей розвитку кожної дитини, на психофізіологічні їх особливості та методику щоденної роботи з ними. 


Присутніх цікавили усі тонкощі взаємовідносин батьків і «зачарованих дітей», різні форми роботи, які можна використовувати у щоденному житті з дітьми. Вони ставили багато питань, на які А.Фогель давала ґрунтовні відповіді. 

Поки батьки обговорювали проблемні питання виховання дітей, їх «зачаровані» діти з ентузіазмом виготовляли із бібліотекарями сектору періодичних видань Вєтровою А.В. та Радченко І.І. поробки, які потім продемонстрували присутнім. 


Прикрасили такий серйозний захід учасники вокального колективу «Наша пісня» обласного Палацу культури, виконавши декілька чудових пісень дитячої тематики. 

Всі присутні на заході дійшли висновку, що «зачарованим дітям» і їх батькам необхідна систематична фахова допомога спеціалістів а також безмежна любов і терпіння батьків, розуміння оточуючих. 
А.Фогель із задоволенням прийняла пропозицію провести декілька таких зустрічей у стінах бібліотеки. Чергова зустріч відбудеться наступного четверга у «Бібліотечному консультпункті». 


Источник:https://news.library.kherson.ua/2018/03/blog-post_67.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий